2009. január 23., péntek

Saját készítésű Valentin napi üdvözlőkártya

Nem feltétlenül szükséges készen kapott Valentin napi üdvözlőkártyát, vagy e-cardot küldeni (abba már ne is gondoljunk bele, hogy mi van, ha néhány éve ugyanezt kapta mástól, netán ugyanabban az évben...). Saját magunk is elkészíthetjük az igazán személyre szabott, vagy legalábbis személyesen kreatív Valentin napi üdvözlőkárytát.

Íme, néhány ötlet, amivel az ajándékkísérő Valentin napi üdvözlőkártyát könnyűszerrel megkomponálhatjuk - és még külön szakértelmet sem igényel.

Saját készítésű üdvözlőkártya + FOTÓ

Szeretsz fotózni? Készült rólatok jó fotó? Irány a nyomtató, olló, ragasztó, vegyél egy bordó kartonlapot (most már üres üdvözlőkártyát is lehet kapni szinte bármelyik papírboltban, de egy sima karton is megteszi, akár szív alakúra is vághatod) és csak a szöveget kell megírnod. Szerelmes verses kötetekből rengeteg van, szerelmes idézeteket is bőven találsz, ha nem saját szöveggel szeretnéd az üdvözlőkártyát megtölteni. De azért valami, amit csak ti ketten ismertek, szerettek legyen benne - különben személytelen lesz. A vörös, bordó vagy piros kartonhoz jól illik az ezüst vagy arany színű toll, zselés toll. Akinek esetleg photoshopja is van, vagy más fotószerkesztő programja, az egy egész montázst is készíthet (és egy nagyobb üdvzlőkártya posztert lényegében - túlzásba persze ne vigyük, nehogy úgy érezze szerelmünk, hogy uraljuk a fotókkal a terepet és a falat)




Saját készítésű üdvözlőkártya + RAJZ, FESTMÉNY

Szóval Te ilyet is tudsz, és a kedvesed nem is tudja?! Itt az ideje a tudomására hozni micsoda kreatív erők lakoznak benned. Miért úsznád meg a Valentin napot egy Tesco-s üdvözlőkártyával, egy készen vásárolható áruval? Rajzolj, fess - a Valentin napi alapelemeket csak kisebb mértékben használd, és akkor nem lesz giccses (szívecske, Kupidó, szív és nyíl, rózsa, maci szívvel, vagy egyéb állat, amit becézgetve egymásnak mondtok, stb.). A kártya belsején levő szöveget is 'fesd meg' pingálj betűket, mintha azok is a kép üzenetébe tartoznának. Sőt, akár saját költeményt is írhatsz (lehet, hogy egyébként is írsz?)



Szív alakú üdvözlőkártya - mézeskalács tükörrel

Emlékszel még a régi mesékre? A mézeskalács szívre, a közepén kicsi tükörrel? Nos, ezt könnyen összeállíthatod egy karton, olló, ragasztó, kicsi tükör segítségével (pici tükröt nemcsak hobbiboltokban, de papírboltokban is lehet kapni - iskolai segédeszközként)

Üdvözlőkártya - saját szöveg

Az aláíráson túl, vagy azon túl, hogy 'szeretlek' annyi minden van még, amit te írhatsz, és nem a szokványos Valentin napi sms üzenetek vagy Valentin napi versidézetek egyike. OK, azt mondod, te nem tudsz verset írni, vagy hülyén hangzik. Akkor írj 'szépet'. Írj egy listát pl. a legjobb pillanataitokról. "Szeretlek és a legjobb volt veled.... amikor...." erre annyi szép emléket fel lehet sorolni, amennyi csak az üdvözlőkártyára ráfér. Vagy sorold fel, hogy mit szeretsz benne (ne legyen benne ironikus piszkálódás, mert az a többi igazságértékét is megkérdőjelezi. Csak olyat írj, ami 100%-ban szó szerint igaz). Vagy ha van kedvenc szerelmes számotok (mindegy, hogy magyar vagy angol) azt is közbeszőheted a szövegbe.

Extravagány, legalábbis nekem nagyon tetszik, ha régi vagy mostani újságokból vannak a betűk és esetleg a képek kivágva (ha találunk 70-80-as évekbeli fotókat, szerelmesképeket pl. IPM-ben, Rakétában, Családi Lapban, Ifjúsági magazinban, Bravo-ban, stb. akkor remek retro üdvözlőkártyát készíthetünk). Ha még régebbi (Kincses Kalendárium jellegű, akkor már kérdéses, hogy megéri-e kivágni vagy tönkreteszünk vele valami antikvitást - persze antikváriumokban régi képeslapot is kereshetünk).

Illatos üdvözlőkártya - Valentin napi zsongás

Ne feledd, pláne ha saját készítésű kártyát adsz szerelmednek, hogy esetleg érződik a bolti karton papír és ragasztó szaga. Fújj egy picit a kedvenc parfümödből a kártyára.

Még néhány tipp, tanács

Fontos! A Valentin napi üdvözlőkártya mérete illeszkedjen az ajándékhoz, ha egy romantikus vígjáték DVD filmet adsz ajándékba, akkor a hagyományos kártyaméret tökéletes, de ha egy parányi dobozt (netán jegygyűrűt vagy memóriakártyát), akkor az üdvözlőkártya is legyen kisebb.

Az üdvözlőkártya teljessé tesz bármilyen apró vagy nagyobb Valentin napi ajándékot, gyönyörű rózsacsokrot.
Ha saját készítésű, akkor pedig az ünnepi készülődést is jobban átérzed. Hiszen a kártyát nemcsak neki készíted, hanem magadnak is a szerelem lócáján alkotva.

További ötletek Valentin napi képeslapokhoz

Sorozatrajongók "Szeretlek" romantikus képeslapja (Lost c. film)
Vörös rózsás Valentin napi képeslapok
Anti-Valentin nap: Tesco-s Valentin napi képeslap

Valentin napi szerelmes versek, idézetek
Erotikus idézetek
Szerelmes versek, verseskötetek
Szerelmes sms üzenetek, rövid versikék



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése