2009. január 23., péntek

Szinglik is ünneplik a Valentin napot? Kényeztető tippek

Ha szingli vagy, az még nem jelenti azt, hogy ez az év legszomorúbb napja, ez a nyavalyás február 14-e, Valentin napja, amit szívesen lecserélnél február 29-re, hogy inkább a Bálint nap jöjjön szökőévente és ne a csodálatosan hétköznapi február 29.

Először is, ha már jön nyugatról a Valentin napi nyomás, akkor a tapasztalat szerint nem nagyon lehet megállítani. Jön a popzene, a patacipő, az iphone, hát miért ne jönne éppen a Valentin nap? Ha nem lehet megállítani, akkor egyszerűbb felvértezni magad. Pl. azzal a tudással, hogy a nyugati kultúrákban Valentin napon barátok, egymás szerettei is megajándékozzák egymást - többnyire üdvözlőkártyákkal (ne aggódj, ez nem egy második karácsony, de nem feltétlenül romantikus szerelmi nap). Szóval nem árt tudni, hogy ez nemcsak a szerelmesek napja.

Másodszor, ha nagyon magadba borulsz, mert nincs éppen nőd/ pasid Valentin napon, akkor jusson eszedbe két dolog: 1, nem vagy egyedül 2, vannak emberek, akik szeretnek téged, ragaszkodnak hozzád, felnéznek rád és szükségük van rád. Vagyis mindig vannak éppen szabadon keringő atomok, azaz szinglik, és kovalens vagy milyen kötésben lévő párok, családok. Ez nem végleges állapot, hanem átmeneti. Aki most szingli, jövőre már párkapcsolatban ünnepelheti a Bálint napot, aki most teljesen átadja magát a szexi mexi Valentin napi hancúrozásoknak, vagy a komoly, leánykérős romantikus vacsoráknak, jövőre lehet, hogy maga alatt lesz, merthogy szingli lesz (megint).



Félre bánat, félre önsajnálat! Mit tegyél?

OK, ha nagyon sírni akarsz, és nagyon szarul érezni magad, nem akadályoz meg benne senki. De ha már kibőgted magad és már eluntad az önsajnálkozást, akkor ideje végre valami érdekesebbet csinálni.

Lépj ki önmagadból, és hívd fel a szeretteidet. Csak beszélgess velük, ahogy bármikor máskor. Kérdezd meg hogy vannak, kérdezz rá egy friss hírre az életükben, éreztesd velük, hogy figyelsz rájuk.

BARÁTOK, CSALÁD

Barátok - ki ér rá? Nem, ne kezdd megint, hogy a többiek biztos a Valentin napi olcsó romantikával vannak elfoglalva és nem is bagóznak feléd. Biztos van 1-2 barát, kellemes ismerős, aki aznap szabad.

AJÁNDÉK - MAGADNAK

Tudod József Attila is megajándékozta magát egy kávéházi szegleten, amikor 32 éves lett. Ajándékozd meg magad - régóta vágytál egy új CD-re, DVD-re, szoknyára, sálra, play station-re, exkluzív indiai kajára, pekingi kacsára, GPS-re, nagyon drága csokira, teára, masszírozókészülékre? Vagy esetleg most jött el az alkalom, hogy megvedd a vadászgörényt, vizslát, degut? Vagy itt az ideje, hogy összeírd magadról, hogy miért vagy szerethető és jó partner? Tiéd a terep, válassz magadnak egy kisebb-nagyobb ajándékot: kisállatot, önismeretet, verset, nasit, vagy készüléket....
De van még néhány jó ötlet Valentin napi depresszió ellen, a sorrendet te válogasd össze:

1, FILMEK

Barátokkal, vagy egyedül, nézz meg 1-2 filmet, ami jobb kedvre derít. Ha most az dob fel, hogy másoknak is le van bombázva a szerelmes élete, és soha de soha nem fog nekik összejönni a romantikus IGEN, akkor nézz végzetes szerelmekről szóló filmeket, vagy akár olyat is, ahol az egyik szerelmes halálos beteg.

Szerintem mégis a legjobb: nézz meg 1-2 romantikus vígjátékot. Végül is azért nevetünk rajta, mert nekik sem jön össze, de mégis valahogy próbálkoznak, nem? Bénáznak, balhéznak, de a végén csak jobban sülnek el a dolgok. Na, hátha optimistább leszel te is, hogy nem a Valentin napra kell gyúrni, hanem arra, hogy az igaz társad megtaláld (én hiszek benne, hogy van rá lehetőség). Vagy ha tényleg az segít megbékélni a világgal, hogy a szerelem egy veszélyes szörny, akkor itt van néhány dvd film szerelmi háromszögekről (mindenkinek nem jöhet össze). Ha flörtölni akarsz inkább, akkor jó esti bevezető lehet az érzéki szerelmi filmek közül valamelyik (sokszor 'két idegen találkozik és vadul egymásnak esnek' típusú sztorik). Jó-jó, azt is meg lehet érteni, ha csak egy jó thrillert vagy horrort akarsz nézni. Sorozatfüggő vagy? Nézd újra kedvenc jeleneteidet. Félig családtagok, és ők is küzdenek az életükkel.

2, BOLDOGSÁG HORMONOK
fáraszd ki magad 10 perc alatt - csinálj valami durvább mennyiségű felülést, guggolást, fekvőtámaszt, lábemelést, súlyzózást - tök mindegy mit, de csinálj egy intenzív tízperces testi munkát. Önmagában jó a feszültség levezetésére. Ha hatvan percig is bírod, akkor király vagy, az az igazi alapos átmozgatás. Minél tovább bírod, annál több boldogsághormont termeltél magadnak. Egész ember vagy egyedül is - a boldogságot nemcsak mástól kapod, hanem először  magadtól is. Elvégre. :)

3, VÍZ + ZENE
Irány a kád, a zuhany. Készíts be zenét. Mondjuk az 5 kedvenc számodat. Csorgasd magadra a vizet, vagy lubickolj valami jó habfürdős, fürdőolajos csodában és énekelj, szavalj, élj együtt a zenéddel, ami te vagy. Kend be a tested, és közben is. Nekem ez nagy élmény szokott lenni, persze nem minden lakásban van rá lehetőség, de ha van, akkor ne fogd vissza magad. Ne páváskodj a tükör előtt, mert akkor megint jön a magadbaborulós meditatív rész, ami nem vezet sehova, csak mindig ugyanoda a sehova.

4, BULI
Ha van erőd, kedved ismerkedni, akkor nézz körül, hogy milyen Valentin napi bulik, programok vannak. Ne azon tipródj, hogy nincs kivel menned, vállalj egy kis rizikót. Mások is kimerészkednek egyedül, és az a nagy igazság, hogy sokkal könnyebb két egyedül levő szinglinek összeismerkedni, mintha haverokkal vagy barátnőkkel vágsz útnak. Akár bérelj ki egy szállodai éjszakát egy másik városban és ott élvezd az éjszakát. Lépj ki a szokványosból. Már büszke lehetsz magadra, hogy nem eresztettél le, hogy teszel magadért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése