2009. január 14., szerda

Valentin nap, a szerelmesek napja

A Valentin nap a legtöbb kultúrában úgy él az emberek fejében, mint a szerelmesek napja, pedig sok országban a barátság napja is egyben.
Nálunk még egyelőre a szerelmesek napja, aztán ki tudja, mit hoz majd az idő, meg a reklámok. Néhány éve még külön nap nem volt a szerelmeseknek kitűzve, csak tették dolgukat (ebbe most ne menjünk bele mélyebben) és nem kellett Valentin napi ajándékokkal, romantikus vacsival, vagy egyéb szerelmes figyelmességekkel egy külön erre a célra kitűzött napon megmutatniuk egymásnak, hogy ők most aztán Valentin kegyeltjei.

De amióta van Bálint napi őrület (ami végül is nem is annyira rossz), sokan azon törik a fejüket, hogy mit lehetne ajándékba adni, milyen programot kéne csinálni, amitől más lesz február 14-e, mint a többi szerelmes nap (hiszen egész évben szerelmesek vagyunk, nem?). Mivel lehetne rögtön a nagy karácsonyi szeretetözön után überolni a Valentinnapon?

Überelni éppen nem kell a szeretet ünnepét, bár az is igaz, hogy a Valentin nap nemcsak a szerelmesek napja, hanem ilyenkor a barátok, családtagok is kapnak egy-egy szívből jövő apróságot (Valentin napi üdvözlőkártyát, vagy csokit, plüss állatot, stb.)

Szerintem egyébként van egy csomó nagyon klassz ötlet (ahogy barátnők meg haverok is mondják) és egyre többen kezdik elfogadni, hogy a reklámok hatására itt a Valentin nap és már nem nagyon teszi ki a lábát. Mi rossz van végül is a szív alakú csokis dobozokban, meg bonbonokban? Nem veszi el a helyet a többi táblás csokitól. És a virágárusnál ugyanúgy vehetesz bármilyen szálvirágot meg kaspós virágot is, csak mellé kapni még egy rakás piros plüss díszecskét.

Szóval, nekem egyre jobban bejön a Valentin nap, meg az egész ajándékozás, szerelmi meglepetés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése